mei werd ik benaderd door iemand die vroeg of ik ook een schilderij in opdracht wilde maken en op welke manier ik dat zou doen. Zij had mijn werk via een vriendin ontdekt. Ze wilde graag een schilderij van Amsterdam, maar dan niet zo’n standaardbeeld (ik denk dat ze doelde op de grachten/Westertoren…). Haar vriendin kende mijn werk van Instagram en zei: misschien is dat iets voor jullie? Ze was enthousiast en heeft me een email gestuurd. Ze wilde graag een schilderij van Amsterdam Oost, de buurt waar zij woonden.  Ze wist ook hoe groot het moest zijn. 40 x 120 cm.

Ik heb haar email beantwoord door aan te geven wat mijn voorstel zou zijn: ik zou met haar en haar vriend plekken bekijken en bespreken wat ze mooi vonden en dan 3 schetsen maken.

Na het bekijken van de schetsen, zouden ze een keuze maken. Dan zou ik gaan schilderen: 2 of 3 dagen plein air.

En zo geschiedde… We ontmoetten elkaar op de Veemkade, waar ze wonen. Ze toonden mij de muren waar het schilderij zou kunnen komen te hangen en we bespraken hun wensen. Toen zijn we op de fiets gestapt en hebben we de plekken bekeken die zij mooi vinden. Ik heb foto’s gemaakt en ben vervolgens op twee dagen olieverfschetsen gaan maken op kleine paneeltjes.

Een paar dagen later kwamen ze langs. Zij twijfelde, maar hij wist zeker dat het de Bogortuin moest worden met uitzicht op de Veemkade, het water, de brug en het centrum van de stad in de verte.

Ik ben twee dagen gaan schilderen. 1 dag met mooier weer en 1 dag met wat bewolkter weer. De weertoestanden kun je terugzien in het schilderij. De lucht is van de eerste dag, de scherpte van de kleuren van de tweede dag. En toen was ik klaar, vond ik.

Ik heb ze een foto gestuurd . Ze vonden hem mooi  en toen heb ik hem klaargemaakt om op te hangen en langsgebracht.

Wil jij ook een schilderij van een favoriete plek? Stuur me een email: saskialensinkart@gmail.com en we maken een afspraak!