Een paar jaar geleden viel het me op: Amsterdam heeft veel groene plekken. In vergelijking met andere steden waar ik ben geweest zag ik veel groene plekken. In de stad en net buiten de stad. Parken, plantsoenen, bomen in de straat en landelijk groen buiten de stad. Amsterdam is een groene stad.

Dit staat wel onder druk. In een artikel  in de NRC van 21 september 2019 wordt daar aandacht aan besteed. Bij verschillende stedebouwkundige plannen was het de bedoeling dat een Amsterdammer binnen een kwartier in een groen gebied kwam. Door de plannen om Amsterdam te laten groeien komt deze doelstelling onder druk te staan. De groene plekken worden opgeofferd voor het bouwen van huizen.

Ik besloot groene plekken plein air te schilderen en op die manier vast te leggen. Het is een momentopname van een kant van de stad die niet vaak wordt vastgelegd. Een momentopname die het vastleggen waard is. Inmiddels weet ik dat niets vergankelijker is dan (aangelegde) natuur. Waar 4 jaar geleden nog een boom stond, is het nu veranderd in een rommelig grasveld.

Deze boom is nog wel te zien: op mijn schilderij.

Wil jij deze boom en ander bomen bekijken?

Kom langs in Galerie De Stoker, Witte de Withstraat 124, Amsterdam.

Expositiedata:  21 december 2019 tot en met 12 januari 2020.

Open:

Zaterdag en zondag te zien van 12.00 tot 17.00 uur
(met uitzondering van 4 en 5 januari 2020).

Kun je niet op deze dagen? Neem contact op en maak een op afspraak.
saskialensink0@gmail.com of 0650128859.

Ik hoop je te zien!

Saskia Lensink