Ik weet nu wat ik ga doen voor mijn expositie in juni in De Stoker. De kans om een expositie helemaal zelf in te richten moet ik natuurlijk gebruiken om een verhaal te vertellen, een thema te hebben. Een thema hebben is leuk een thema vinden niet makkelijk. Ik heb een paar opties bedacht, overwogen, er op gekauwd en toch afgewezen. Totdat een aantal van mijn thema's zich samenvoegden tot een thema: ik ga de omgeving waar lijn 17 rijdt tekenen en schilderen. Ook maak ik schetsen van mensen in de tram en werk die later uit tot tekeningen aquarellen, misschien zelfs schilderijtjes!

Lijn 17 is de tram die mij van huis, naar mijn atelier naar mijn werk brengt. De tram rijdt van het Centraal station via Centrum naar West en eindigt in Nieuw west vlak bij waar ik woon.

Mijn eerste schilderij is al mislukt. Ik was goed bezig met een wankele veld ezel, pal op de wind. Ondanks deze omstandigheden redde ik het toch om in de grijze lucht heel veel kleuren te onderscheiden een een goede opzet van mijn gewenste schilderij te maken. Jongens op scooters schreeuwden; mooie tekening mevrouw. Ik blij. Nog even doorgaan dacht ik en dan maak ik hem van de week af. VFFVVVOemm daar kwam een flinke windvlaag aan en blies mijn ezel om. No problem, ware het niet dat ik zo slim geweest was om mijn terpetine vast te maken aan de ezel. Dus flatsch van een redelijk aanzet van een schilderij bleef nog een vage opzet van een schilderij over. Twee keer gevloekt en toen gedacht: de kennis die ik opgedaan heb, gebruik ik een volgende keer. Een voordeel: ik heb gezien hoeveel kleuren er in grijze lucht zitten en hoe die lucht spannend gemaakt kan worden! Iets minder wind en dan ga ik verder.

Wat wel lukt zijn de snelle schetsjes in fineliner in de tram. De uitwerking in aquarel is leuk, kan beter, maar het opent wel mogelijkheden.

Van:                                                                                                                   

Naar:

Nu snel nog een paar schetsen uitwerken, want van mijn andere schilderplannen is vandaag vanwege het weer en administratie niet veel gekomen.

Groet, Saskia

Reageer op dit bericht